1 Ocak 2014 Çarşamba

Baharat ve soslar

Genel olarak sosisler için hardalı bir kenarda tutarsak, Alman yemekleri nadiren acı ve baharatlıdır.En popüler baharatlar maydanoz,defne,kekik,frenk soğanı,karabiber  ve kimyon'dur. Yılbaşı zamanlarında yapılan tatlı keklerde ve bazende sosislerin hazırlanmasında çoğunlukla kakule, anason tohumu ve tarçınkullanılır fakat bu baharatların Alman yemeklerinde kullanımı ise çok nadirdir. Reyhan,adaçayı, keklik otu ve kırmızı biber gibi diğer baharat ve otlar da son zamanlarda popülerlik kazanmaktadır.
Hardal ("Senf") sosisle çok uyumludur ve birçok çeşidi vardır, en yaygın olanı ise İngiliz ve Fransız hardalı arası olan "Mittelscharf"dır. Düsseldorf ve etrafındaki bölgeler kendilerine has hem masa sosu, hem de Senfrostbraten gibi yöresel yemek olarak bilinen baharatlı hardalları ile bilinmektedir. Ülkenin güney bölgelerinde, özellikle Bavyeran usulü Weißwurst ile servis edilen hardalın tatlı bir çeşidi yapılmaktadır. Alman hardalı, Amerikan çeşitlerine göre daha az asidik özellikte bulunmaktadır.
Yabanturpu, sos olarak kullanılmasının yanında, krema ile zenginleştirilerek ("Sahnemeerettich") veya hardal ile yoğurularak hamur şeklinde de servis edilebilmektedir. 
Sarımsak "insanların nefesinin kötü komasını sağladığı"ndan dolayı sevilmemekteydi ve bu yüzden Alman mutfağında hiçbir zaman önemli bir yer edinememiştir.


Löwensenf: Baharatlı Düsseldorfer hardalı kavanozu

Maydanoz ( Petersilie)

Baharatlar (Gewürze)

1 yorum:

  1. ᐈ Casino site ᐈ Live Dealers - LuckyClub
    How to Bet Online on Roulette? Casino sites. Roulette, as the name suggests, is the most popular way to bet. A luckyclub roulette bet allows you to place your bets at a roulette game

    YanıtlaSil