Genel olarak sosisler için hardalı bir kenarda
tutarsak, Alman yemekleri nadiren acı ve baharatlıdır.En popüler baharatlar maydanoz,defne,kekik,frenk soğanı,karabiber ve kimyon'dur.
Yılbaşı zamanlarında yapılan tatlı keklerde ve bazende sosislerin
hazırlanmasında çoğunlukla kakule, anason tohumu ve tarçınkullanılır
fakat bu baharatların Alman yemeklerinde kullanımı ise çok nadirdir. Reyhan,adaçayı, keklik otu ve kırmızı biber gibi diğer baharat ve otlar
da son zamanlarda popülerlik kazanmaktadır.
Hardal ("Senf") sosisle çok uyumludur ve birçok
çeşidi vardır, en yaygın olanı ise İngiliz ve Fransız hardalı arası olan
"Mittelscharf"dır. Düsseldorf ve etrafındaki bölgeler kendilerine has
hem masa sosu, hem de Senfrostbraten gibi yöresel yemek olarak
bilinen baharatlı hardalları ile bilinmektedir.
Ülkenin güney bölgelerinde, özellikle Bavyeran usulü Weißwurst ile servis
edilen hardalın tatlı bir çeşidi yapılmaktadır. Alman hardalı, Amerikan
çeşitlerine göre daha az asidik özellikte bulunmaktadır.
Yabanturpu, sos olarak
kullanılmasının yanında, krema ile zenginleştirilerek
("Sahnemeerettich") veya hardal ile yoğurularak hamur şeklinde de
servis edilebilmektedir.
Sarımsak "insanların
nefesinin kötü komasını sağladığı"ndan dolayı sevilmemekteydi ve bu yüzden
Alman mutfağında hiçbir zaman önemli bir yer edinememiştir.
Löwensenf:
Baharatlı Düsseldorfer hardalı kavanozu
Maydanoz ( Petersilie)
Baharatlar (Gewürze)
ᐈ Casino site ᐈ Live Dealers - LuckyClub
YanıtlaSilHow to Bet Online on Roulette? Casino sites. Roulette, as the name suggests, is the most popular way to bet. A luckyclub roulette bet allows you to place your bets at a roulette game