1 Ocak 2014 Çarşamba

ekmek çeşitleri;

Ekmek konusunda Alman mutfağı, Doğu Avrupa'ya Batı'ya kıyasla daha yakındır. Tanımına bağlı olarak, beyaz buğday ekmeğinden gri (Graubrot) ve "siyah" (Schwarzbrot) ekmeğe kadar, özellikle de koyu kahverengi çavdar ekmeği olmak üzere 300-600 arasında farklı ekmek çeşidi bulunmaktadır. Birçok tür ekmek hem buğday, hem de çavdar ununu beraber barındırmaktadır Vestfalyan siyah ekmek olan Çavdar ekmeği, fırınlanmadan buharda pişirilir ve kendine özel tatlımsı bir lezzete sahiptir.Ekmek özellikle sabahları kahvaltıda yenmesi ve akşamları da sandviç olarak tüketilmesiyle Alman mutfağında önemli bir yere sahiptir fakat nadir de olsa ana yemek yanında yardımcı besin olarak tüketildiği de görülmektedir.Almanya, ekmek çeşitliliği en fazla olan ülkedir. 6,000 çeşit ekmek ve yaklaşık 1,200 farklı türde pasta, 17,000 fırın ve 10,000 fırın ve satış yeri olarak hizmet veren yerlerde üretilmektedir. Ekmek neredeyse her tür yemekle (ana olmayan) beraber sunulmaktadır. Ekmeğin sağlıklı beslenme açısından çok önemli olduğu düşünülmektedir.
Almanya'nın en popüler ekmekleri:
1.   Çavdar-buğday ("Roggenmischbrot")
2.   Tost ekmeği ("Toastbrot")
3.   kepekli-taneli ("Vollkornbrot")
4.   Buğday-çavdar ("Weizenmischbrot")
5.   Beyaz ekmek ("Weißbrot")
6.   Çok taneli ("Mehrkornbrot")
7.   Çavdar ("Roggenbrot")
8.   Ayçiçeği tohumu ("Sonnenblumenkernbrot")
9.   Balkabağı tohumu ("Kürbiskernbrot")


     






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder