1 Ocak 2014 Çarşamba

tatlıları;

Ülke çapında pasta ve turta bakımından birçok çeşit bulunmaktadır, en fazla tercih edileni ise taze meyvelerden yapılanlarıdır. Elma, erik, vişne ve çilek düzenli olarak pastalarda kullanılan meyvalardır. Quark peynirinden yapılan Cheesecake oldukça popülerdir. Schwarzwalder Kirschtorte kirazdan yapılan yine oldukça bilindik bir pastadır. Alman Çöreği, marmelatlı veya diğer tatlı dolgularla yapılan mayalı hamur toplarıdır ve bölgeden bölgeye değişmekle birlikte çoğunlukla Berliner,Pfannkuchen, Kreppel veya Krapfen isimlerini almaktadır.  Kuzey Almanya'da bulunan popüler tatlı, kırmızı meyva pudingi olup siyah ve kırmızı kuş üzümü, ahududu ve bazen çilek veya kirazın, suyu içinde kalınlaştırılmış olarak mısır nişastası kullanılarak pişirilmesiyle yapılan "Rote Grütze"'dür. Geleneksel olarak krema ile servis edilirken, bunun yanında vanilya sosu, süt veya çırpılmış krema ile de sunulmaktadır. Dondurma ve meyve püresi tatlıları da oldukça popülerdir. İtalyan işletmeli dondurma salonları, Almanya'daki yabancıların işlettiği yiyecek sektörü mekanlarının ilk ciddi girişimleridir ve 1920'lerde yaygın hale gelmiştir. Diğer bir ünlü dondurma zevki de Spaaghettieis adlı üründür.

(Spaaghettieis( spagetti dondurma)

(Cheesecake)

Schwarzwalder Kirschtorte (Kara orman tatlsı)

Rote Grütze (Kırmızı kuru tahıllar)

ŞİMDİ DE ALMAN ÇÖREĞİ NASIL YAPILIR İZLEYELİM:)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder